Grundläggande psykoterapiutbildning/ Basutbildning KBT (steg-1) auktoriserad av sfKBT
 


Utbildningen, som är auktoriserad av sfKBT, Svenska Föreningen för Kognitiva och Beteendeinriktade Terapier, motsvarar i omfattning 45 högskolepoäng (hp) och arrangeras av rektor/examinator Anna Ehnvall, studierektor och Lillian Noring Andersson. Vår steg-1 utbildning 2018-2019 är pågående. För studentutvärderingar för avslutade kursen 2017-2018, var god se nedan. 
Nästa steg-1 utbildning i KBT startar 28 januari 2019. 
Sista anmälningsdag är 15 november 2018.

Steg-1 utbildning 2019-2020: 

Anmälan (pdf) Kursplan (pdf) Lärare (pdf)

Grundläggande psykoterapiutbildningen/Basutbildningen

  • Är utformad efter sfKBT:s (Svenska föreningen för Kognitiva och Beteendeinriktade Terapier) riktlinjer för basutbildningar (steg -1) i KBT.
  • Ger behandlarkompetens i KBT förutsatt fortsatt handledning
  • Följer Psykiatriska Föreningens riktlinjer för att tillgodoräknas inom ramen för läkares specialistutbildning i psykiatri.

Anmälan skickas till: Anna Ehnvall KBT Kompetens, Oskarsdalsgatan 7, 432 45 Varberg. 

Kursupplägg och anmälan till steg-1 utbildningen 2019-2020

Kursen startar med fyra intensivdagar 28-31 januari 2019, och går sedan en heldag /vecka i tre terminer. Kursdag: måndag. Lokal: Hotell Riverton, Göteborg.
Antal platser är begränsat till 20. Anmälan är bindande efter antagning och när anmälningsavgiften om 5 000 SEK ex moms är inbetald. Kostnaden är 35 000 SEK ex moms per termin. För frågor kontakta: Anna Ehnvall tel 0723-713331, e-post anna@ehnvallkbtkompetens.se eller Lillian Noring Andersson tel 0709-608910, e-post lillian.noringandersson@kbtesperantoplatsen.se.

Utbildningens omfattning

Motsvarar 45 hp och ges under tre terminer på halvfart med start 28 januari 2019 och avslut maj 2020. Utbildningen omfattar 120 timmars handledarlett klientarbete, i grupp om 4 studenter samt 240 timmars lärarledda lektioner.


 

Studentutvärderingar avslutad Grundläggande psykoterapeututbildning i KBT  2017-2018:

”Utbildningen har varit oerhört lärorik. Jag tar med mig mycklet både professionellt och personligt. Föreläsarna har varit proffsiga och hållit hög klass på sina föreläsningar. Det har varit fantastiskt att varje vecka få påfyllning av sådant som är direkt applicerbart i patientarbetet.”
Veronica

”Jag har lärt mig så mycket om mänskligt fungerande och beteende och såklart även mycket om eget beteende. Kommer rekommendera kursen till de i min omgivning som letar bra KBT-utbildning.”
Nina Delling

”Allt har varit jättebra och professionellt. Alla föreläsare har varit grymt duktiga och det märks verkligen att det är en seriös utbildning, de är måna om att vi ska få det bästa!”
Malin J.

”Kursen har gett mig såå många användbara verktyg i min kliniska vardag och också en värdefull personlig utveckling!”
Anneli Sundgren

”Jag är mycket nöjd. Utbildningen har bidragit med både personlig och professionell utveckling. Bra föreläsare. Extra plus för litteratur som har varit relevant och användbar i arbetet. Bra att det även finns fokus på att arbeta med KBT för barn.”
Linda Norelius


Studentutvärderingar avslutad Grundläggande psykoterapeututbildning i KBT Vt 2015-Vt 2016, termin 3:

’’Bra kursupplägg med en tydlig progression.’’

’’Varje måndag har varit lyxig’’

’’Upplägget innehållsmässigt i bra ordning’’

’’Hög kvalitet på föreläsare.’’

’’Det känns som ni har lagt ned stor möda att hitta riktigt bra och intressant litteratur.’’

’’Tack för en i stort helt fantastisk utbildning. Jag har fått så mycket kunskap och praktisk erfarenhet att bygga vidare på både vad gäller min professionella utveckling men också för mig som person.’’

’’Otroligt nöjd med den här KBT-utbildningen. Har gett mig mycket både yrkesmässigt och personligt!’’

’’Tack för en fantastiskt bra utbildning som har givit mig enormt mycket, professionellt och även privat!’’

 

© 2012 ANNA EHNVALL KBT KOMPETENS